Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velmi dobré shrnutí. R^

Ano, EET je jednoznačně politikum a klacek. Je to přiznání státu, že není schopen vybírat daně, natož je spravovat. Místo EET měl být již dávno zjednodušen daňový systém. Krácení daní je vcelku běžným jevem, to je obecně známé a je to známé dostatečně dlouho na to, aby stát již dávno reagoval a přijal opatření jednodušší a méně razantní, než je EET. Možná i účinnější.

Systém EET není neprůstřelný, to bylo ověřeno v Chorvatsku i na Slovensku; perličkou by mělo být, že partner Babiše v Chorvatsku, tedy kolega ministr, snad má být stíhán za daňové podvody. :-)

Jsem odpůrce EET, ale celkem si přeji její zavedení, protože pokud to zkrachuje, tak to bude obrovský výbuch. A jsem vlastně i zvědav, jak se projeví ve výběru daní. Daně se samozřejmě budou vybírat ve vyšších částkách, i kdyby to tak nebylo. Jsem však zvědavý, jak s tím bude Babiš pracovat.

5 0
možnosti

Jistě, je to jednoznačně politická záležitost. A je zajímavé, že se to má za pár měsíců spustit- A přitom ještě před vánoci nebylo jasné, jak to vlastně bude fungovat (nebyl zákon). Takovýhle projekt je práce na jeden až dva roky plus půl roku na zkušební provoz. Docela věřím kamarádovi ze Slovenska, že tohle měl Babiš domluvené dávno se slovenskou firmou, kterou vlastní jeho příbuzní.

4 1
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 541x
Člověk s názory na svět, na nichž trpělivě pracuji a konfrontuji je s jinými. S ochotou přiznat, že se mýlím. Čtu téměř vše. Nikoliv za každou cenu se přidávám k houfu, i když to může být v daný moment výhodné. Pragmatismus však ctím jako názor i školu, která dala světu podněty, jak v něm za určitých okolností přežít.

Seznam rubrik