Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V tomhle případě média i blogerka opět míchají hrušky s jablky.

Obviněnou zbavil soud obvinění z ublížení na zdraví. To ovšem nic nemění na tom, že obviněná nepřípustně mařila práci policistů, takže vyjádření vedení pražské policie je naprosto v pořádku. Nevím, co je na tom k nepochopení a obávám se, že určitou míru hlouposti zde projevuje právě autorka blogu.

3 0
možnosti

..možná mne klame paměť...ale nesnažila se slunčata.... včetně zmíněné soudružky aktivistky...bránit v pochodu...tedy blokovat ...řádně ohlášenou akci....???

...možná je tam ten policajt měl nechat sedět...a nechat průvodem zašlapat do dlažby....byl by klid....

2 0
možnosti
Foto

Naozaj to tak zvonku vyzerá.

0 0
možnosti
Foto

Ale toto je pravda: "

„Jakékoli jednání, ať verbální nebo fyzické, směřující k maření úkonu policisty coby úřední osoby považuji za absolutně nepřípustné,"

Zdroj: http://svobodovahana.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=507344

Prostě policista koná, pokud koná v rozporu se zákonem (stěžovatel si to myslí), pak by to měl zdokumentovat, ale neměl by do konání policisty zasahovat.

Samozřejmě, jsou výjimky. Třeba policista zešílí a někoho sadisticky vraždí. ale to jsou výjimky.

Ostatně, takto hodnotili čin aktivistky Kateřiny Jacques před několika lety mnozí, protože "měla pravdu". Možná ano, ale prostě měla výzvu policisty k opuštění prostoru respektovat a ne se prát.

A to mnozí nemohou pochopit. Na jedné straně je jejich "Pravda": Zastavíme "fašisty" a na druhé straně aktivita policie. Kdyby ten mladík uposlechl výzvu policie k opuštění prostoru a nevzpěčoval se, nemuselo k celému incidentu dojít.

2 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 541x
Člověk s názory na svět, na nichž trpělivě pracuji a konfrontuji je s jinými. S ochotou přiznat, že se mýlím. Čtu téměř vše. Nikoliv za každou cenu se přidávám k houfu, i když to může být v daný moment výhodné. Pragmatismus však ctím jako názor i školu, která dala světu podněty, jak v něm za určitých okolností přežít.

Seznam rubrik