Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Píšete tady o filmech Schindlerův seznam a Vražda v Polné, jakoby šlo o filmy téměř dokumentární a zachycujících historickou realitu, přitom oba tyto jsou naopak plné manipulací a překrucování historie. Jak chcete potom na jejich příkladě jakkoliv hodnotit dnešní slova Adama Bartoše?

1 0
možnosti
DS

Trochu mimo téma, ale třeba mi to tu někdo bude schopný vysvětlit - proč prosim Vás (i čtenáře a diskutéry) je odjakživa veliká opatrnost az nenávist vůči Židům? Proč proti nim byly od středověku různé výhrady a represe, proč proti nim šel Hitler (nemyslím ofiko verzi, to znám, ale přijde mi, ze je tam skrytý skutečný motiv, proč se to udrželo tak dlouho, který mi uniká), proč dodnes můžete na sociálních sítích číst skutečně hnusné a nenávistné výroky? Co nám jako udělali (kromě údajného zabití Ježíše a konspiračních teorií typu Bildeberg, NWO, 27 rodin apod. - to první "nekřesťana" netrápí, to druhé není nikdy spojováno s nařízeními ve svatých textech a týká se zejména par rodin, ktere jako miliardy lidi přece musíme byt schopni porazit) a hlavně, proč by pro nas meli byt nadále, ve víceméně sekulární společnosti 21. století, hrozbou? U Islámu můžeme pozorovat násilné šíření, stejně jako dříve u křesťanství, chapu proč je někdo nesnáší a boji se jich. Ale nikde jsem se nedočetla o násilném šíření judaismu, ani oni sami to neuvádí - kdysi jsem se hodně zajímala o všechna náboženství /po revoluci, člověk byl zvědavý proč je kvůli tomu tolik povyku a jelikož pocházím z ateistické rodiny, vzala jsem to pěkně důkladně a zeširoka/, spoustu si toho už nepamatuju, ale narozdíl od Islámu mi tam nikdy nic nějak nevadilo).

Předem diky!!!

0 0
možnosti
AK

Zkuste si pro začátek přečíst o tom, co se píše v Talmudu, proč musel být v historii několikrát zakazován nebo některé jeho části musely jít pryč. Zkuste si taktéž přečíst některá "zajímavá" slova rabínů, naposledy Ovadia Josefa a možná mnoho pochopíte. Judaismus také prostě negunguje jako křesťanství nebo islám, je založeno mnohem víc na etnických předpokladech, proto také nikdy nedocházelo k jeho násilnému šířeni.

1 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 541x
Člověk s názory na svět, na nichž trpělivě pracuji a konfrontuji je s jinými. S ochotou přiznat, že se mýlím. Čtu téměř vše. Nikoliv za každou cenu se přidávám k houfu, i když to může být v daný moment výhodné. Pragmatismus však ctím jako názor i školu, která dala světu podněty, jak v něm za určitých okolností přežít.

Seznam rubrik