Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Zabil? Ano zabil. Kdyz jsem byl v rpce '08 v Egypte vsimnul jsem si nasi pruvodkyne jak si ve volnych chvilich cetla knizku a kyvala hlavou. Zeptal jsem se tedy jestli cte koran. Ano odpovedela, zeptal jsem se tedy jestli desatoro bozich prikazani vyznava i Islam. Znovu odpovedela ano, Iza (arabsky Jezis Kristus) je pro muslimy prorokem. Pate prikazani NEZABIJES plati i pro muslimy. Co Vy na to pani Hano? Ja se priznam, ze o koranu a muslimske vire skoro nic nevim.

1 0
možnosti
JR

J85a76r53a 92R60a43n91k

24. 7. 2016 20:00

KarmaR^ Je skutecne zajimave, co se po kazdem masakru okamzite objevi za zpravy, nikdo nevycka konecnych vysledku, celkem dobre je to napsane ve Focus.de, kde pisi, ze se okamzite dostavil na policii jeho otec, ktery ho poznal. Z komputeru se vysetrovatele dozvedeli, ze se pripravoval jiz rok a dokonce i z Breivikovych spisu.

Na FB mel fake profil, kde lakal mlade lidi k McD, byl v psychiatrickem leceni a od detsvi byl ostraizovan a sikanovan - v zadnem pripade ho neomlouvam, naopak, ale ta reakce blogeru, kteri se honi za senzaci jeste vice, nez novinari, ktere zde stale kritizuji, aniz by meli dostatecne mnozstvi zprav - jen aby byli prvni a jsou to stale stejni:-(

1 1
možnosti
JR

J18a73r12a 41R69a10n67k

24. 7. 2016 20:02

Zapomela jsem pridat clanek z Focusu, jen chci tak epoznamenat, kolik lidi zde sili, kdyz se zacne psat o zbranich a kontrole jejich majitelu, takze zrejme Kalasnikov do kazde rodiny, abysme se citili bezpecneji.

http://www.focus.de/politik/deutschland/news-ticker-zum-amoklauf-in-muenchen-hermann-fordert-einsatz-der-bundeswehr-im-inneren_id_5757661.html

1 1
možnosti
AP

Takže hoch se pomátl z "integračního tlaku"? Proč tedy vraždil hlavně muslimy? Proč nevraždil ty, co na něj ten tlak vyvíjeli?

0 2
možnosti
JR

J24a51r92a 24R89a38n18k

24. 7. 2016 20:04

To jste si asi spletl, na svem FB profilu, lakal na onen den mlade k McD u Olympie, slo mu predevsim o mlade, temi byl udajne sikanovan od detstvi.

1 1
možnosti
Foto

Myslím, že ještě stále nemáme dost informací a dostatečný odstup, abychom mohli dělat z této tragédie nějaké závěry. Zajímavé je, že útočník si vybral místo, kam chodí stejně mladí lidé, jako byl on sám. Zajímavé je i to, že z 9 obětí byly 3 z Turecka, 3 z Kosova a jeden z Řecka s křestním jménem Hussein. Tyto oběti tedy rovněž pocházely z muslimských rodin - ale sunitských. On pocházel z Iránské rodiny - tedy šítské. Útočník prý trpěl psychickými problémy a šikanou ze strany spolužáků. Nepocházeli náhodou ti šikanující spolužáci právě z rodin sunitských muslimů? Nezodpovězených otázek je zde stále mnoho. Každopádně bude tento případ nejspíše velmi netypický.

1 1
možnosti
JR

J47a54r51a 46R21a39n62k

24. 7. 2016 20:08

Prectete si Focus.de, dala jsem odkaz nahore, ze zprav je znamo, ze rodina nebyla nijak cirkevne zalozena. A nevedel, kdo k MCD prijde, takze to byla skutecne nahoda.

1 1
možnosti
ES

Popsala jste to skvěle, ale pořád mi jako nejjednodušší vychází zásada, že každý patří do své kultury, tedy do své země, a v ní si lidé musí vytvořit řád pro sebe přijatelný. Veškerá pomoc zvenčí vede jen k tomu, že domácí se ochotně zbaví odpovědnosti za svůj život.

2 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 541x
Člověk s názory na svět, na nichž trpělivě pracuji a konfrontuji je s jinými. S ochotou přiznat, že se mýlím. Čtu téměř vše. Nikoliv za každou cenu se přidávám k houfu, i když to může být v daný moment výhodné. Pragmatismus však ctím jako názor i školu, která dala světu podněty, jak v něm za určitých okolností přežít.

Seznam rubrik