Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J91a27n 18R56á52ž

29. 1. 2017 16:43

Blíž pravdě asi je, že paní doktorka zvítězila proto, že stížnost na neplatnost volby považovali voliči za nesmysl a v opakovaných volbách se rozdělili na dva zásadní tábory. Jednak na ty, kteří opakovanou volbu považovali za šaškárnu a je jim jedno, kdo senátorem bude, tudíž k volbám už nepřišli a na ty, kteří považují volby do Senátu za důležité a k volbám přišli. A mezi těmi, kdo k volbám přišli, většina považovala paní doktorku Dernerovou za vhodnějšího senátorského kandidáta, než voliči pana Regece.

K podobnému hodnocení voleb, ke kterému přistoupila autorka článku se uchylují jen ti, kdo nejsou schopni respektovat demokratickou volbu a přiznat porážku. Jinak to nemá žádnou reálně upotřebitelnou vypovídající hodnotu.

14 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 541x
Člověk s názory na svět, na nichž trpělivě pracuji a konfrontuji je s jinými. S ochotou přiznat, že se mýlím. Čtu téměř vše. Nikoliv za každou cenu se přidávám k houfu, i když to může být v daný moment výhodné. Pragmatismus však ctím jako názor i školu, která dala světu podněty, jak v něm za určitých okolností přežít.

Seznam rubrik