Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co by ti pitomci měli být rádi, že lidé nejsou na pracáku, tak jim hážou klacky pod nohy. Můj případ- 60 let, po druhé operaci páteře, nikdo mě už nezaměstná, tak jsem se musel dát na ičo, tady se nikdo neptá na roky a zdravotní stav. Jsou to samé "výhody"- nevydělám třeba ani haléř, ale odvody musím platit. Nevím co je dovolená, svátky a nedej Bože onemocnět, to bych měl od sociálky závratnou sumu- 20 korun na den. Každý- ty se máš, bereš tolik a tolik. Já ti tu tisícovku na vyřízení věnuji- a je po chuti i závisti...

4 0
možnosti

Souhlasím. Můj případ je velmi podobný operace 2003 a 2014 důchod. OSVČ od 1992 (svářeč, zámečník, potrubář). O rok a půl jsem přetáhl řádný odchod do důchodu. Nikdy jsem po státu nic nechtěl a nic jsem nedostal. Ale povinné odvody jsem musel platit. A platil jsem dost jelikož mám důchod nad průměrem. A teď si zase přijde jakýsi "odkundes" a zase se otírá o OSVČ. Zatlouct do země. Jsou to parchanti co práci neviděli, natož aby si na ní sáhli.

5 0
možnosti

Ten systém není švarcsystém, ale Švarcsystém, protože s ním přišel jistý pan Švarc a jen nešťastnou shodou okolností se dá jeho jméno přeložit jako Černý a toho komunisté bravurně využili. Jinak je tento systém velmi výhodný a to pro všechny, krom státního aparátu a tady tkví problém. Víc peněz by zůstalo lidem a méně by bylo k rozkradení.

5 1
možnosti

Štěch má samozřejmě úplnou pravdu - je celá skupina OSVČ, kteří jsou OSVČ jen kvůli nižším odvodům. To je prostě fakt. A tzv placená dovolená nebo nemocenská u zaměstnanců je velmi draze vykoupená, nejde o výhodu, ale přesný opak.

0 9
možnosti

A to si jako myslíte, že OSVČ jen sedí na zadku a tyjí z těch nižších odvodů ? Kdo myslíte že jim dá nějaké peníze, když se o ně sami nezaslouží ? Zaměstnanci jde plat, i když si válí šunky někde v kanceláři a nemá do čeho píchnout. A že mají OSVČ přiměřeně odvodům i nižší důchody vás asi nezajímá. :-/

8 0
možnosti
Foto

Lidská blbost je nekonečná...... V

Ing. Jana Juřenčáková: Ing. Jana Juřenčáková: Minimální mzda je momentálně 11.000,- Kč a zaměstnanec s touto minimální mzdou platí na zdravotní pojištění 495,- Kč a na sociální pojištění 715,- Kč, tj. celkem 1210,- Kč. Zaměstnavatel pak za něj odvádí 990,- + 2750,- Kč, tj. celkem 3.740,- Kč. OSVČ, která má příjem z podnikání jako jediný a není to důchodce či někdo, kdo je třeba na rodičovské dovolené, tak musí měsíčně uhradit na zdravotní pojištění minimálně 1906,- Kč, na důchodové pojištění 2.061,- Kč a pokud chce být pro případ nemoci či úrazu nemocensky pojištěna, tak ještě minimálně 115,- Kč, tj. celkem 4.082,- Kč. To je nepoměr, co? Zaměstnanec - 1.210,- Kč, OSVČ 4.082,- Kč, tj. 3,37x více. A pokud by OSVČ chtěla, aby se jí nemocenské dávky po 14 dnech či výpočet důchodu počítaly z 11.000,- Kč, tak by musela na důchodové pojištění platit měsíčně 3.212,- Kč, na nemocenské pojištění 253,- Kč, což je pak celkem se zdravotním pojištěním 5.371,- Kč, tj. 4,439x více než zaměstnanec s minimální mzdou. A to OSVČ marodí prvních 14 dnů zdarma, protože nemocenské dávky má vyplácené až od 15. dne. Zaměstnanec by měl při takových srážkách, tj. 5.371,- Kč měsíčně, hrubou měsíční mzdu téměr 48.900,- Kč. Názory pana Štěcha znám, protože jsem s ním na toto téma často polemizovala v Senátu - vždycky tvrdil, že zaměstnanci doplácí na OSVČ. Čísla mluví jasně, jenom někteří zase potřebují proti sobě poštvat zaměstnance a OSVČ.

https://www.facebook.com/Ing-Jana-Ju%C5%99en%C4%8D%C3%A1kov%C3%A1-555529444533685/?fref=nf&pnref=story

7 1
možnosti

Možná byste si pro to srovnání měla vzít průměrnou nebo medianovou mzdu namísto minimální. Jinak k té demagogii ohledně dvou týdnů nemoci zdarma. Dejte mi jako zaměstnanci stejné odvody a já si milerad zaplatím klidně měsíc. Pořád se mi to mnohonásobně vrátí.

0 3
možnosti
Foto

A napadla už někoho taková konspirátorská teorie, která praví: Za koho ten Štech vlastně kope? Nemydlí náhodou schody socdemákum, v rámci předvolební kampaně, za příslib teplejšího místa po volbách? Protivníci socdem nemohli do začátku předvolebního "zviditelňování" dostat lepší dárek.

Osobně si nemyslím, že by Štech byl opravdu takovej imbe**l, aby netušil co tím prohlášením způsobí. Na to se motá kolem politiky už dost dlouho.

Nechme se překvapit, jakej dres bude mít po volbách. ;-)

7 0
možnosti

Můžete mít i pravdu. Jak se ale srovnat s organismem, který bude v zájmu znovuzvolení říkat co je výhodné. Co bude říkat v době +1. Myšleno hodinu po zvolení a mohu mu pak věřit, že tohle už je opravdu z jeho nejlepšího přesvědčení ???

0 0
možnosti

R^Je obrovská škoda,že senátor Štěch také férově nezačal rozlišovat mezi skutečně potřebnými příjemci sociálních dávek a "pseudopříjemci" sociálních dávek.

8 0
možnosti

P95e35t45r 86B40u50r58i27a78n

16. 6. 2017 17:16

Pan senátor měl na mysli ty "živnostníky", kteří přežívají pouze proto, že okrádají stát na daních a platí minimální sociální a zdravotní pojištění. A těch je skutečně hodně. Proto se tak brání EET, finančním kontrolám apod. Oproti zaměstnancům mají neskutečné a neopodstatněné výhody. Pokud by podmínky se zaměstnanci byly srovnány, nebo by alespoň byli nuceni dodržovat zákony, většina jich zkrachuje a budou rádi, když je někdo zaměstná.

5 21
možnosti
Foto

Proč tedy nepodnikáte když jim tak závidíte?

24 0
možnosti

Nevím, zda je to správné po ekonomické stránce. Ale jedno vím jistě, je to další řízená ztráta volebních hlasů pro ČSSD.....

7 0
možnosti

J18a15n 59R24á44ž

16. 6. 2017 19:23

Socialisty může volit jen ten, kdo je nějak závislý na dávkách od státu a má strach, že by o ty dávky přišel. I zaměstnance musí přece štvát, že většinu z toho, co na daních a dalších povinných dávkách státu odevzdají, socialisté rozhážou a že podporují více ty, co odmítají pracovat, než ty, kteří poctivě chodí do práce.

8 0
možnosti

Neomlouvejte ho. Pán senátor zcela jistě neměl na mysli živnostníky, kteří se nechávají najímat firmami v rámci tzv. švarcsystému. Ti totiž pracují, firmy jejich služeb využívají. On mluvil o živnostnících, kteří mají nahradit neobsazená místa tam, kde je pracovníků nedostatek.

1 0
možnosti
Foto

A to jsou kteří?? Jak je budeme selektovat??

2 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 541x
Člověk s názory na svět, na nichž trpělivě pracuji a konfrontuji je s jinými. S ochotou přiznat, že se mýlím. Čtu téměř vše. Nikoliv za každou cenu se přidávám k houfu, i když to může být v daný moment výhodné. Pragmatismus však ctím jako názor i školu, která dala světu podněty, jak v něm za určitých okolností přežít.

Seznam rubrik