Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Správný názor autorky.

0 0
možnosti
JA

Celý blog se dá napsat jednou větou: "Bojím se zbraní, tak by je neměl nikdo mít".

PS: Ačkoli jsem byl 11 let v armádě zbraň doma nemám, ale nevidím jediný důvod zakazovat držení zbraně někomu jinému.

PPS:"Kdyby byly zbraně postaveny mimo zákon, měli by je jen ti, kteří se mimo zákon pohybují."

1 0
možnosti
DD

Je příliš snadné tento příspěvek odsoudit, ale nechci být laciný. Lidé měli zbraně vždy a proto jsou dosud na zemi. Zlí lidé je mít také vždy budou. A co teprve zlé vlády. Proto každý slušný člověk by měl být ozbrojen na úrovni doby. Připadá Vám normální, že v některých státech Evropy nesmí mít nikdo ani pepřový sprej? To se to pak znásilňuje. Jak absurdní představy se honí hlavami odpůrcům zbraní. Prý bychom se vzájemně postříleli. Zatím si každý u nás může svobodně a bez registrace koupit pepřák. A ejhle. Plné špitály slzících, v hospodách se sice nekouří, zato tam nemůžete strčit nos, protože si to tam rozdává Franta s Pepou pepřáky a zbytek štamgastů se přidal. Jestli nechceme všichni chodit s plynovými maskami, zakažme to konečně.

1 0
možnosti
KK

Zákaz držení zbraní nás též lepšími neudělá. Loupežná přepadení a teroristické útoky se nepáchají legálně drženými zbraněmi. A excesy kdy Karlovi z horní dolní rupne v hlavě a zastřelí manželku a pak sebe se stejně budou dít. Jen holt manželku podřeže a sebe taky...

1 0
možnosti

jak se údajně zpívá v jedné z písní skupiny Mig 21.

Budu trochu jízlivý. Ale jste si jistá, že člověk, který je líný si ověřit znění notoricky známého písňového textu může jakkoli rozumně okomentovat novelizaci ústavy?

4 0
možnosti
JL

Zbraň nám nechybí, dokud nás někdo chrání.- takhle to funguje už od středověku, ale tehdy stejně lidi nosili třeba tesáky za pasem...meče ne, to mohla jen šlechta. Ale zbraň je hlavně chytrá hlava, nůž nebo židle. A když na vás zaútočí ze zálohy, stejně vám nic nepomůže.

0 0
možnosti
Foto

Nedávno zde jeden bloger publikoval článek, kde přesně (i s odkazy) rozebírá statistiky použití legálně držených zbraní. Doporučuji vyhledat a přečíst, než vypustím do světa podobně nesmyslný článek (a to jsem tento výplod ještě nazval velmi slušně!)

5 1
možnosti
Foto

" myslím, že nás bouchačka jako lidskou pospolitost nezachrání a neudělá lepšími."... to zkuste popovídat lidem v Izraeli, kde jsou díky povinému ozbrojení zachraňovány dnes a denně životy spousty lidí. Na Islandu má každý 3 zbraň a je zde nejmenší kriminalita a naprosto bezpečno, tedy o držení zbraně to až tak nebude. Zbraň pro občany je třeba pokud selže politika státu, který již nedokáže chránit občany a k tomu máme našlápnuto.

6 0
možnosti
JL

Na co mají Islanďani zbraně? Na lov na medvědy?

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 541x
Člověk s názory na svět, na nichž trpělivě pracuji a konfrontuji je s jinými. S ochotou přiznat, že se mýlím. Čtu téměř vše. Nikoliv za každou cenu se přidávám k houfu, i když to může být v daný moment výhodné. Pragmatismus však ctím jako názor i školu, která dala světu podněty, jak v něm za určitých okolností přežít.

Seznam rubrik